MENU
  1. Certificaten & Keurmerken
  2. IFS certificaat
Een IFS certificaat maakt het leveren van kwaliteit en voedselveiligheid aan klanten aantoonbaar Een IFS certificaat maakt het leveren van kwaliteit en voedselveiligheid aan klanten aantoonbaar Een IFS certificaat maakt het leveren van kwaliteit en voedselveiligheid aan klanten aantoonbaar Een IFS certificaat maakt het leveren van kwaliteit en voedselveiligheid aan klanten aantoonbaar
Een IFS certificaat maakt het leveren van kwaliteit en voedselveiligheid aan klanten aantoonbaar

Een IFS certificaat laat zien dat uw organisatie voldoet aan de eisen voor voedselveiligheid in een IFS certificatieschema. U doet dit door middel van het invoeren van een voedselveiligheidsmanagementsysteem gericht op de eisen in die schema's. De IFS certificatieschema's zijn gericht op organisaties in de toeleveringsketen van voedsel. Wanneer uw organisatie tijdens een externe audit kan aantonen te voldoen aan de eisen van in de norm ontvangt uw organisatie het IFS certificaat.

Waarom een IFS certificaat?

Als u in het bezit bent van een IFS certificaat toont u aan dat uw organisatie de voedselveiligheid voor uw rol in de toeleveringsketen beheerst en de juiste maatregelen heeft genomen op het gebied van voedselveiligheid. Inmiddels zijn verschillende normen certificeerbaar waardoor het voldoen aan voedselveiligheidseisen aantoonbaar kan worden gemaakt. De meest voorkomende certificaten zijn:

  • Het IFS Food certificaat is voor bedrijven die voedsel of losse voedingsmiddelen verpakken, verwerken of behandelen.
  • Het IFS Wholesale / Cash & Carry certificaat is onder andere gericht op groothandels.
  • Het IFS Logistics certificaat beslaat alle logistieke activiteiten, zoals laden, lossen en transport.
  • Het IFS Broker 2 certificaat is voor handelsbedrijven, zoals groothandels en importeurs zonder eigen logistiek of opslag.

Het IFS certificaat is een manier om meer opdrachten te verwerven, doordat u tegemoet komt aan de vraag van eventuele opdrachtgevers.

IFS certificaat van TÜV Nederland

Bent u van plan een IFS certificaat voor uw organisatie te gaan behalen? Wij voeren de audits graag voor u uit aan de hand van onze nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen. Bovendien ervaart u de deskundigheid van onze professionals in jarenlange ervaring in de voedingsindustrie. We bieden u een portfolio van diensten dat bovendien uitstekend aansluit bij uw IFS certificaat, zoals ISO 9001, ISO 27001, ISO 14001, of alternatieven in voedselveiligheid, zoals ISO 22000. We kijken graag in overleg met u hoe welke totaaloplossing bij uw organisatie past en hoe dit het uitvoeren van externe audits ook in uw planning past.

Vraag vandaag nog uw IFS certificaat aan.

Deel deze pagina

Informatie en offertes voor certificering Agrifood

Jaap-Jan Brugman

Jaap-Jan Brugman
Manager Agrifood

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Certificering van voedselveiligheid, agrifood- en feedschema's