MENU
  1. Certificaten & Keurmerken
  2. Certificaat Persoonsgegevens

Uw business ontvangt en verwerkt persoonsgegevens. Klanten vertrouwen erop dat u deze veilig stelt en vertrouwelijk behandeld. Bent u ervan overtuigd dat u goed voor de gegevens van uw klant zorgt? Gegevensbescherming brengt de nodige onzekerheid met zich mee, omdat veiligheid nooit gegarandeerd is. Hoe weet u zeker dat persoonsgegevens niet op straat komen te liggen?

Niet alleen uw klanten, maar ook de Autoriteit Persoonsgegevens houdt streng toezicht op de naleving van regelgeving op dit gebied. Wanneer u vertrouwelijke informatie bezit, geeft het een prettig gevoel als u weet dat deze goed beschermd zijn. Zeker als u dit met bewijslast aantoonbaar kunt maken.

Het certificaat helpt u hierbij. Het legt de focus op persoonsgegevens, welke u onafhankelijke onderbouwing levert dat u uw zaken met betrekking tot het managementsysteem voor persoonsgegevens op orde heeft.

  • Klanten zien u als een betrouwbare partner
  • U kunt aantonen dat uw managementsysteem voldoet aan de eisen uit de AVG
  • U creëert een sterkere marktpositie dankzij de bewijslast van uw onafhankelijk certificering

Wat is het Certificaat Persoonsgegevens?

Het certificaat persoonsgegevens toetst expliciet op het managementsysteem waarmee persoonsgegevens worden beschermd. Het certificatieschema bevat toetsingspunten die aansluiting geven bij de AVG, waardoor het u ook helpt volgens AVG eisen te werken. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over de veiligheid van persoonsgegevens én het voldoen aan de AVG.

Waarom een Certificaat Persoonsgegevens?

Het certificaat persoonsgegevens is een toegankelijk schema en daarmee ook voor kleine bedrijven interessant; het vraagt zowel in tijd als in kosten een kleinere investering dan bijvoorbeeld het ISO 27001 certificaat. Is dat voor uw organisatie bijvoorbeeld een brug te ver, maar wilt u wel aantonen dat u adequaat omgaat met persoonsgegevens? Dan biedt het certificaat persoonsgegevens uitkomst.

Een van de voordelen van het schema is dat het gelijkwaardig is opgebouwd als andere ISO-normen. Heeft u ervaring met normen als ISO 9001 of ISO 14001? Dan is het certificaat persoonsgegevens eenvoudig op te pakken.

U heeft het ISO 27001 certificaat al op zak, maar u wilt ook voldoen aan de AVG-wetgeving? U kunt het schema voor persoonsgegevens zien als het laatste puzzelstuk dat de puzzel informatiebeveiliging compleet maakt. Bovendien is het certificaat persoonsgegevens eenvoudig te combineren met ISO 27001 wat voor u een kostenbesparing met zich meebrengt.

Waarom een Certificaat Persoonsgegevens bij TÜV Nederland?

Onze onafhankelijke blik helpt u kritisch naar uw organisatie te kijken en de verbeterpunten boven water te halen. We hanteren een nuchtere en toegankelijke manier van certificeren waarbij we graag met u meedenken. Met onze internationale vertegenwoordiging toetsen wij ook uw vestigingen in het buitenland. 

  • Competente auditoren met kennis van uw branche
    Wanneer u certificering bij TÜV Nederland aanvraagt, sturen we niet zomaar een auditor uw kant op. Onze auditoren hebben altijd kennis en verstand van uw branche en begrijpen tegen welke problemen u aanloopt. Op deze manier kunt u er altijd vanuit gaan dat de auditor die uw organisatie komt toetsen op hetzelfde niveau zit en met u mee kan denken.
  • Wij stellen uw doelen voorop
    Bij TÜV Nederland weten we dat het certificaat belangrijk is, maar dat uw doelstellingen nog veel belangrijker zijn. Wat hoopt u te bereiken met het behalen van het certificaat? Om u te helpen bij het behalen van uw doelstellingen kijken we kritisch naar uw situatie en geven we concreet aan waar eventuele risico’s liggen, maar leggen we ook kansen bloot. Zo haalt u het meeste uit uw organisatie.
  • Ervaren certificeringspartner
    TÜV Nederland is een ervaren certificeringspartner dat naast Nederland ook actief is in de Duitse markt. Sinds 1981 bevorderen we in organisaties verspreid over allerlei branches veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met meer dan 175 vakkundige specialisten beoordelen we dag in dag uit uiteenlopende organisaties. 

Informatie en offertes voor certificering

Afdeling Sales Certification

Afdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

0499 - 339 525

Stel uw vraag over
Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Deel deze pagina